SPECIAL EDITION
1-ÈDIP vs CREONT - FORMES DE GOVERN A ÈDIP REI I ANTÍGONA
A la primera obra de Sòfocles (Èdip) podem veure com governa aquest i en la segona hi trobam a Creont, així que intentaré fer una comparació entre les formes de govern que hi ha en aquests dos grans classics de la literatura.
Per començar, m'agradaría fer referència a que Creont i èdip èren família, nebot i oncle concretament, i per la qual cosa podem observar-ne els gens reflectits.
Per exemple, com ja he dit a classe, podem veure com els dos governen d'una manera una mica autoritària, només els interessa la seva creença y fins i tot desafíen als mateixos deus creguent-se superiors.
A més, podem observar que també desafíen a Tirèsies un oracle. En aquests fets podem observar com són família i com creiennt-se déus desafien a aquests mateixos.
També es cert que a Antígona, la història transcorre en un sol dia, mentre que amb Èdip, ell governa un any així que Creont és més inexpert.
El que m'agrada, és que finalment Creont reacciona i anant en contra de les seves creençes, canvia de pesar i salva a Antígona i enterra Poliníces, mentre que Èdip sofreix les seves conseqüències per no haver reaccionat davant Tirèsies i la resta.
2- Reflexiona sobre el concepte de clàssic literari en relació a Èdip rei.
Davant la teva pregunta, envers si nosaltres ho creiem, tothom va respondre que sí, així que jo també ho crec rotundament.
Quan algú pensa en literatura castellana podem trobar``El Quijote´´, així com si ens demanam una trilogia de tragèdies de Sòfocles quina més coneguda que aquesta.
Èdip Rei, com Antígona i com ``El Quijote´´, són obres atemporals i conseqüentment podríem aplicarles avui en dia.
Per això, pens que aquesta trilogia de tragèdies, és un clàssic literari i d'aqui 5 segles ho seguirà essent.
No hay comentarios:
Publicar un comentario